Tuesday, April 13, 2010

Maula Ya Salli Wasallim

Bismillahirrahmanirrahim.


Mawlaya Salli Wassalim da-Iman Abadan
'Ala Habi Bika Khairil Khalqi Kullihimi
Mawlaya Salli Wassalim da-Iman Abadan
Ala Habi Bika Khairil Khalqi Kullihimi

O my Lord send peace and blessings upon your Beloved (PBUH)
The best of all creations.

Muhammadun Sayyidul Kawnayni Wa-Thaqalain- 2X
Wal-Fareeqaini Min 'arabin Wa Min-'Ajami. -2x
Muhammad ( Sallallahu Alayhi Wasallam) is the leader of both worlds and both creations (man and jinn).
And of both groups, Arabs and non Arabs.


Mawlaya Salli Wassalim da-Iman Abadan
Ala Habi Bika Khairil Khalqi Kullimi
Mawlaya Salli Wassalim da-Iman Abadan
Ala Habi Bika Khairil Khalqi Kullimi
O my Lord send peace and blessings upon your Beloved (PBUH)
The best of all creations.


19 comments:

shaniza said...

salam..
Saya nk jemput akak ke blog baru saya sbb saya dh tutup blog lama saya utk umum. Linkkan blog baru saya http://duniacik.blogspot.com/

Werdah said...

salam Shaniza.

InsyaAllah kak datang ya..

Abd Razak said...

Salam kak werdah

Moga kakak sihat hendaknya..

Dengar & tgk video klip ni teringat mula-mula berjinak dgn blog dulu, lagu ni yg mula-mula diletak di blog.

Werdah said...

Salam Abd Razak.


Alhamdulillah.. kak bertambah baik.. insyaAllah..

Terima kasih krn tak jemu2 mendoakan kak.. :) Alhamdulillah.

Kak suka dgr n tengok klip video ni.. dah lama nak letak tp semalam baru belajar dp anak bgmn nak biar di atas tu lama-lama. banyak lagi ilmu yang perlu dipelajari..

maiyah said...

salam.. rasa tenang..

Werdah said...

Salam Maiyah.

Kak doakanmu sentiasa tenang dan tabah. Semoga doa kak makbul.

insyaAllah kak akan cuba bc sikit2 pengalaman Maiyah diblog Maiyah.

cemomoi said...

suka baca terjemahan puisi arab.. sentuhannya berbisa... lagu begini biasanya melodi sangat mendayu menyentuh hati

Werdah said...

Salam cemomoi.

betul2 mendayu.. syahdu.. suka sgt dgr masa al-kuliyyah di TV3 tp tak seluruhnya.. tu lah kak cari di utube ni.

Frodo Baggins said...

cam terbang bebas di atas ruang kosmik angkasa ...


>>___<<

abu muaz said...

kenapa tarikh jadi 30 april?

Werdah said...

Salam Fredo,

Alhamdulillah.

Werdah said...

Salam Abu MUaz.

Orang kata ni sticky mood tp belum pandai lagi nak hilangkan tarikh tu.

Jika ada idea bagi tahu ya, supaya berada di situ selagi kita nak tapi tak ada tarikh.

qaseh mas said...

Salam kak werdah...
balagah arabic ni memang indah...

Werdah said...

Salam qaseh mas

Tentu lebih menusuk qalbu jika faham bahasa 'arab kan.

DDrfauziah said...

Aslmkm.
Maaf la lewat baru dpt balas ziarah.
Hmmm, dlm Arabic :( ... kureng faham :) Tp ok, bagus.

Werdah said...

Wa'alaikumussalam.

terima kasih krn berkunjung.

Lanang Sikanang said...

salam semua,boleh tak sesiapa tlg terjemahkan makna maula ya salim tu kepada bahasa melayu. saya tak pandai english.mudah2an ada manfa'at bersama--AMIN.

Hydrangeas Blooms said...

nak tanya. dah lama saya nak tau maksud "mawlaya" ni :) apa maksud dia?

Indra Jatmika said...

Your comment is awaiting moderation.
mas…. tolong revisi donk…. tulusan “LORD” dengan “GOD” karna lord artinya tuan bukan tuhan, lebih baik dirumah menjadi ” Allah saja. terima kasih

Related Posts with Thumbnails